Sigurimi më i rëndësishëm, nëse jeni i vetëpunësuar

Ju filloni biznesin tuaj dhe duhet të vendosni se cilat sigurime ju merrni. Sigurimi më i rëndësishëm është përgjegjësia publike. Ju ndoshta keni dëgjuar për një koleg të vetëpunësuar që bëri një gabim në vendin e punës ose në klientin dhe humbi të gjitha të ardhurat e projektit të tij. Për shembull, nëse ndërtuesi i dryeve dëmton një tub (ujë, gaz, energji elektrike) kur vendosni një mur, riparimi i dëmit mund t'ju kushtojë më shumë sesa ju merrni nga klienti juaj.

Nëse punoni si programues, atëherë kjo vlen për viruset që paralizojnë IT-në e kompjuterit tuaj për shkak të punës suaj. Edhe nëse humbni vetëm çelësin e klientit tuaj, shkëmbimi i një sistemi mbyllës mund të kushtojë shumë mijëra euro. Prandaj, keni nevojë për një përgjegjësi publike, nëse filloni në vetëpunësim. Por vëmendje. Ajo duhet të jetë një përgjegjësi publike dhe nuk ka sigurim personal të përgjegjësisë që mund të kompletoni në internet. Përgjegjësia private nuk ndihmon për dëmet që shkaktoni gjatë punës për klientin tuaj.

Ju thoni se nuk bëni gabime dhe nuk shkaktoni asnjë dëmtim të klientit tuaj. Super! Urime. Megjithatë, ju gjithashtu keni nevojë për një përgjegjësi publike. Përgjegjësia publike paguan pretendimet legjitime dëmin dhe bën diçka tjetër shumë të rëndësishme për ju. Kjo ju ndihmon për të shmangur pretendimet e pajustifikuara. Prandaj, nëse nuk keni shkaktuar ndonjë dëm dhe një palë e tretë ose klienti juaj e bën një kërkesë të pajustifikuar, atëherë përgjegjësia publike - ju ndihmon të refuzoni dëmin deri në datën e gjykatës. Nëse keni nevojë për ndihmë në zgjedhjen e përgjegjësisë së duhur në biznesin tuaj, ne do t'ju ndihmojmë të gjeni këshilltarin e duhur.

* Fushat e detyrueshme